Ervaringen

Ervaringen van cliënten:

“Mijn hulpvraag bestond grotendeels uit de vraag hoe ik het vertrouwen in mezelf en anderen weer terug kon krijgen. Hoe je een relatie kunt (her)opbouwen en daarbij nog jezelf kunt zijn. Dat iedereen een pijnplek heeft. Op welke manier die pijnplek is gevormd, wat dat met je doet in relatie tot anderen en hoe je daar mee om kunt gaan. Hoe je als partners onbewust op elkaars pijnplek drukt. Dat je je moet realiseren dat dat je eigen pijn is. Ze zei vaak: “Jullie zij elkaars vijand niet, jullie drukken onbewust op pijnplekken bij elkaar”. Een groot inzicht. Mijn partner en ik hebben onszelf en elkaar beter leren kennen. We praten nu beter met elkaar en begrijpen onszelf en elkaar beter. Carin heeft veel inzicht gegeven in mijn eigen proces, zelfbeeld en ontwikkeling. Hoe ik gevormd ben en in relatie sta tot anderen. Verder heb ik geleerd te relativeren en gelukkig hebben we tijdens onze intensieve gesprekken ook gelachen. Wat me hielp bij de gesprekken met Carin was dat ik alles kon zeggen, me kwetsbaar op kon stellen. Dat ze net zolang doorvraagt en kijkt tot de onderste steen boven is. Dat ze niet oordeelt, maar zegt waar het op staat. Ze is enorm betrokken en erg deskundig op dit gebied. Met haar hulp en inzichten is mijn proces en mijn relatie tot anderen veel inzichtelijker geworden. Ik heb veel van haar geleerd. Dus Carin, enorm bedankt voor je deskundigheid en betrokkenheid.”

 

“Via deze weg wil ik Carin bedanken. Bedanken voor de manier waarop zij mijn vertrouwen wist te winnen. Dit was voor mij heel belangrijk, omdat ik daardoor eindelijk eens in gesprek durfde te gaan over mijn verleden. Een verleden waarin veel lichamelijke en geestelijke mishandeling voorkwam. Met als gevolg, jarenlange depressieve periodes. Voorheen durfde ik niemand te vertrouwen en dit te delen. Ik was bang veroordeeld en afgewezen te worden. Door Carin werd ik volledig en onvoorwaardelijk geaccepteerd. Ik voelde me veilig bij haar. Door erover te praten, kon ik eindelijk aan mijn herstel gaan werken. Ik wil Carin bedanken voor haar luisterend oor. Alles kon ik bij haar kwijt. Niets was haar teveel. Bedanken voor haar empathie. Zij liet me voelen dat ik verdriet en boosheid mocht hebben. Ik stond er niet alleen voor. Bedanken voor de vaak toch zo simpele, maar wijze adviezen. Het zit hem soms in de kleine gewone dingen die zij zegt, maar ze komen aan en daar kon ik mee verder. Had ik het even moeilijk, dan kwamen deze woorden weer in mijn gedachten op en kon ik de moed weer oppakken om verder te gaan. Ik wil haar bedanken voor het enorme geduld dat ze voor mij had en dat zij mij de tijd gunde om te praten en te verwerken. Ik kan nog heel veel redenen noemen, maar de allerbelangrijkste is misschien toch wel; Ik wil Carin bedanken voor het feit dat zij mij een leven heeft gegeven, waarbij ik weer met beide benen op de grond sta en kan genieten van mijn gezin en zeker ook van mezelf.”

“Ik ben bij Carin gekomen omdat, ik niet zo lekker in mijn vel zat. Ik was op alles kwaad en heel erg gefrustreerd. Eigenlijk was is gewoon op. Ik heb bij haar geleerd om te kijken waar nu die boosheid, het verdriet en de pijn die ik voelde vandaan kwam.”

“Door de gesprekken en de handvatten die Carin mij gaf, leerde ik om te kijken naar mijzelf. Ik ging inzien dat ik er ook mag zijn en dat er mensen zijn die van mij houden. Ik hoef niet alleen voor anderen te zorgen, zij kunnen dat ook voor mij. Ik heb op aanraden van Carin nog twee anderen therapiën gevolgd. Ik heb daar veel aan gehad. Ook heeft Carin mijn partner bij de therapie betrokken. Dat vond ik erg fijn, want ik veranderde en dat moest hij ook inzien. En misschien dat hij ook wat moet veranderen. Ik heb al heel veel geleerd bij Carin en ik ben blij dat zij mijn therapeut is. Ik kan altijd bij haar terecht en niets is fout wat je bij haar zegt. Ik kan daar mijzelf zijn. Ze weet waar ze mee bezig is. Iets wat je al jaren doet heb je niet zo maar afgeleerd, maar door met Carin erover te praten gaat het mij steeds beter af om na te denken waarom ik nu zo reageer, waarom ik boos of verdrietig word.”

“Mijn vrouw heeft mij betrokken bij haar behandeling bij Carin en op aanraden van Carin zijn wij deel  gaan nemen aan de relatiecursus. Deze cursus heeft mij geleerd om te achterhalen waarom ik in mijn schulp kruip bij bepaalde situaties in onze relatie. We hebben van Carin handvatten gekregen om er voor te zorgen dat we niet in onze oude patronen, of zo als we het in de cursus noemden ‘ons spinnenweb’ terecht komen, als we merken dat het de verkeerde kant uit gaat. Door deze cursus hebben we ook meer begrip gekregen voor elkaars situatie. Ik kan het iedereen aanraden, want de cursus heeft ons veel gebracht.”

“Na een moeilijke periode in mijn leven besloot ik om in therapie te gaan. Ik zat niet lekker in mijn vel en mijn huwelijk liep niet goed. Samen met Carin heb ik doelen opgesteld die ik wilde bereiken tijdens mijn therapiesessies met haar. Samen gingen we op zoek naar de diepere emoties en ik leerde mezelf steeds beter begrijpen. Ook heb ik, samen met mijn man deelgenomen aan de ‘houdt me vast’ cursus waarin we elkaar beter leerde kennen. Ik wil Carin ontzettend bedanken voor haar geduld, haar luisterend oor en haar goede inzicht. Ik zag mijn therapiesessies nooit als een vervelende verplichting. Ik vond het juist gezellig om lekker met Carin te kletsen. Carin stelde me vanaf dag 1 al erg op mijn gemak waardoor ik mezelf al snel openstelde. Ik raad iedereen aan om naar Carin te gaan.”

“Zoals iedereen hebben wij goede en slechte tijden in onze relatie. Wij merkten dat wij met name in negatieve tijden, minder goed onze gevoelens naar elkaar konden uiten, terwijl je elkaar juist dan hard nodig hebt. Hierdoor liepen de irritaties wel op. Na afloop van zo’n slechte periode verdwenen die negatieve emoties gedeeltelijk, maar er bleef een gevoel dat er iets niet goed was. Midden in een nieuwe slechte tijd vonden wij dat dit niet zo door kon gaan.

Het programma van de cursus “Houd me vast” sprak ons erg aan, maar wij twijfelden over deelname vanwege het groepsverband. Na een intakegesprek met Carin, waarin zij aan gaf dat de uitleg over de onderwerpen die aan bod kwamen in groepsverband werden besproken, maar dat de uitwerksessies met zijn tweeën werd gedaan in gescheiden ruimtes, besloten we om deel te gaan nemen.

Onze emoties hebben vaak meerdere lagen. Wij uiten soms boosheid, teleurstelling, of verdriet, maar daar achter zitten andere, diepere emoties. Wij willen elkaar niet kwetsen, maar doen het ondertussen wel.

Als je die basis begrijpt en dit ook aan elkaar kunt vertellen, dan is je relatie weer leuk en kun je weer echt van elkaar houden.

Dat is, onder anderen, wat deze cursus ons heeft geleerd.